Home » Administratie » Încă 12 persoane infectate cu Covid-19 în județul Vaslui

Încă 12 persoane infectate cu Covid-19 în județul Vaslui

Numărul persoanelor infectate cu virusul Covid-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, de la 117, la 129. Dintre acestea 94 sunt internate în spital, opt au decedat și 27 s-au vindecat.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, la ora actuală, în județul Vaslui, mai sunt doar 148 de persoane izolate la domiciliu, două fiind izolate în ultimele 24 de ore. În aceeași perioadă de timp, au ieșit din izolare 24 de persoane.

În carantină mai sunt 461 de oameni (452 în carantină instituționalizată și nouă în carantină la domiciliu);

Amenzi pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri  5 mai, 235 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efective ale poliţiei locale și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/ carantinare/ deplasare) în cazul a peste 460 de persoane. De asemenea, peste 80 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.

Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de 208.000 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul Stării de urgență, în ultimele 24 de ore, a executat 52 de misiuni, a folosit 93 de efective, au fost constatate 16 contravenții, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 15.100 lei. (Cristian DIMA)

 

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: