Home » Local » Licitație de 10,3 milioane de lei, pentru dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului din cadrul SJU Vaslui

Licitație de 10,3 milioane de lei, pentru dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului din cadrul SJU Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Astăzi, va fi lansată pe SICAP oferta privind achiziția de echipamente medicale, pentru noul ambulatoriu din cadrul Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Investiția în echipamente se ridică la suma de 10,3 milioane de lei, fonduri asigurate de la bugetul Uniunii Europene. Astfel, vor fi dotate 23 de cabinete medicale din structura ambulatoriului, cu 197 echipamente medicale. De infrastructura de sănătate vor beneficia circa 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va lansa în cursul zilei de astăzi licitația publică deschisă, privind achiziția de aparatură medicală pentru dotarea noului ambulatoriu. Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a precizat că documentația aferentă licitației a fost finalizată și urmează achiziția de aparatură medicală în valoare de 10,3 milioane de lei, pentru dotarea ambulatoriului.

”Am finalizat dosarul și va fi urcat pe SICAP. Licitația deschisă are ca obiect achiziția de echipamente medicale pentru dotarea ambulatoriului”, a precizat Ana Rinder.

Dotarea noului ambulatoriu al spitalului este finanțată prin intermediul POR 2014 – 2020. Proiectul a fost depus în luna septembrie 2018 la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est de către Consiliul Județean (CJ) Vaslui în parteneriat cu SJU. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, din care finanțarea nerambursabilă  de la Uniunea Europeană  se ridică la 10.153.048 lei, iar restul sumei de 207.000 lei reprezintă cofinanțarea autorităților județene. În data de 19 iulie 2019 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului, moment din care au fost demarate procedurile în vederea achiziționării de echipamente mediacale.

Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului.

„Prin intermediul acestui proiect vom achiziționa aparatură medicală performantă pentru ambulatoriu. Este vorba despre ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. Cu acest ambulatoriu nou vom muta policlinica județeană în incinta spitalului. După finalizarea acestor investiții, la care se adaugă și construirea unui pavilion de zi, vom reamenaja curtea spitalului, vom construi căi de acces, parcări, spații de recreere pentru pacienți”, a mai spus Ana Rinder.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*