Home » Administratie » Mai multe proiectile explozive, descoperite în Bălteni Deal și Ghermănești

Mai multe proiectile explozive, descoperite în Bălteni Deal și Ghermănești

Mai multe proiectile explozive în stare de funcționare au fost descoperite de către localnici în satele Bălteni Deal și Ghermănești în timpul efectuării unor lucrări agricole. Pirotehniștii au intervenit în timp util și au ridicat respectivele elemente de muniție astfel încât nu au existat victime sau pagube materiale.

Noi descoperiri de muniție neexplodată provenind din timpul celui de-al doilea război mondial. De această dată, bombele, încă în stare de funcționare chiar și după trecerea a peste 75 de ani, au fost descoperite în două locații diferite din județ în aceeași zi. Primul, un proiectil de artilerie exploziv, calibru 75 mm, a fost găsit în zona localității Bălteni Deal. În schimb, la Ghermănești, comuna Drânceni, ”recolta” a fost mult mai bogată: două proiectile de artilerie explozive calibru 100 mm și două proiectile de artilerie perforante calibru 76 mm.

Acestea au fost descoperite de către un localnic în timp ce acesta executa lucrări agricole mecanizate în zona cunoscută sub denumirea de Podul Hagiului. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Elvis Piruș.

Toate elementele de muniție au fost ridicate, în condiții de siguranță, de către echipa pirotehnică a ISU Vaslui și transportate la depozitul special amenajat al inspectoratului, urmând a fi distruse într-un poligon. Reprezentanții ISU fac apel la polulație ca, în cazul în care găsesc astfel de elemente de muniției neexplodate să anunțe imediat, prin apel 112, autoritățile, să nu atingă bombele găsite și să delimiteze, pe cât posibil, perimetrul. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: