Home » Administratie » Primarul Petrică Simiuc: ”Drumul județean Siliștia – Țibănești va fi asfaltat până în luna iulie”

Primarul Petrică Simiuc: ”Drumul județean Siliștia – Țibănești va fi asfaltat până în luna iulie”

Lucrările de modernizare a DJ 248 A pe direcția Siliștea – Țibănești (județul Iași) vor fi finalizate în cursul acestei veri. Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că este foarte bucuros că după atâta timp se va reabilita legătura rutieră care face legătura cu cu județul Iași.

”În luna iulie, constructorul vrea ca drumul să fie asfaltat. Ne bucurăm foarte tare, pentru că știți că au fost atâtea povești de-a lungul timpului cu traseul de pe zona Plopoasa – Siliștea și pe zona Siliștea – Țibănești. Acum se lucrează pe acest drum și acesta e un lucru foarte bun”, a spus Petrică Simiuc.

La sfârșitul lunii aprilie 2020, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a deschis șantierul de pe DJ 248 A – Todirești, cu o lungime de 10 kilometri, tronson care face legătura cu județul Iași. Drumul județean trece prin satele Drăgești și Sofronești, iar în fiecare an sute de conducători auto au suportat calvarul traversării acestei zone.

CJ Vaslui a emis ordinul de începere a lucrărilor în data de 1 august 2019, investiția beneficiind de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Cele 17 proiecte prin PNDL 2 implementate de CJ Vaslui totalizează suma de 180 milioane de lei. Un număr de 13 proiecte vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, trei proiecte privesc reabilitarea unor poduri, iar printr-un proiect se finanțează construcția unui imobil la Școala Inclusivă ”Sfânta Ecaterina” din Huși.

Județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*