Home » Business » Investitorii străini au adus în 2020 în județul Vaslui fabuloasa sumă de 20 de euro!

Investitorii străini au adus în 2020 în județul Vaslui fabuloasa sumă de 20 de euro!

Anul 2020 a început cum nu se poate mai prost pentru județul Vaslui, în ceea ce privește investițiile străine. Conform datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în  perioada ianuarie – februarie 2020 a fost înmatriculată o societate cu participare străină la capitalul social subscris (20,8 euro).

Nici în anul trecut situația investițiilor externe nu a fost mai bună. În perioada ianuarie – decembrie 2019, în județul Vaslui au fost înmatriculate 16 societăţi cu participare străină la capitalul social subscris, cu o sumă totală investită în valoare de 604,9 euro.

Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, județul Vaslui se clasează pe ultimul loc în România, în ceea ce privește numărul societăților cu participare străină la capitalul subscris. Astfel, în perioada 1991 – 31 decembrie 2018, în județul Vaslui au fost înmatriculate numai 454 de firme străine. Cu un număr mic de investitori străini, Vasluiul este penultimul județ din România în ceea ce privește valoarea capitalul social total în echivalent valută. Astfel, în perioada 1991 – 2018, firmele externe au investit în județul nostru o sumă totală de 39.269.000 euro.

Cauza principală pentru care investitorii străini ocolesc județul Vaslui este lipsa unei autostrăzi care să lege Estul de Vestul României. Tocmai de aceea, în ultimii ani, Moldova are investiții mai mici cu 10 -15% în raport cu alte zone din țară. De asemenea, în fiecare an, în Moldova se închid  aproximativ 3.000 de societăți comerciale. Totodată, costurile pentru transport suportate de operatorii economici din regiune, inclusiv din județul Vaslui, sunt mai mari cu 30 – 33% față de alte județe din țară.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: