Home » Administratie » 12 cazuri noi cazuri de COVID-19 în focarul Centrului pentru Persoane Vârstnice Tutova. Numărul persoanelor decedate a ajuns la cinci

12 cazuri noi cazuri de COVID-19 în focarul Centrului pentru Persoane Vârstnice Tutova. Numărul persoanelor decedate a ajuns la cinci

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a confirmat, joi, 12 noi cazuri de COVID-12 în focarul de boală din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova, numărul total al celor confirmați cu noul coronavirus în căminul vasluian ajungând la 29 de persoane din rândul beneficiarilor. Cinci persoane care au contractat boala au decedat în ultimele zile, alți beneificiari fiind la terapie intensivă la Spitalul de Urgență Bârlad.

Focarul de COVID-19 din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova este într-o evoluție continuă, în condițiile în care numărul celor care se îmbolnăvesc crește de la o zi la alta. Astfel, la o nouă testare făcută de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au fost depistate 12 noi cazuri, toate în rândul beneficiarilor. În consecință, numărul celor infectați cu noul coronavirus în căminul de la Tutova a ajuns la 36 de persoane, din care 29 sunt rezidenți ai centrului.

Așa cum prevede procedura, am recurs la o a doua prelevare de probe de la întreg personalul și beneficiarii Centrului pentru Persoane Vârstnice Tutova, în urma cărora au fost confirmate 12 noi cazuri de COVID-19. Toate persoanele depistate cu coronaviurs sunt din rândul beneficiarilor, fără a existat vreun caz pozitiv în cazul angajaților”, ne-a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.
Două persoane, de 56 și 83 de ani, au murit, în ultimele 24 de ore, din rândul beneficiarilor Căminului de Bătrâni Tutova. În aceste condiții, numărul total al victimelor răpuse de noul coronavirus din acest centru a ajuns la cinci.

About admin

%d blogeri au apreciat: