Home » Administratie » Contractul de execuție al pieții agroalimentare din Negrești, lansat din nou în licitație publică

Contractul de execuție al pieții agroalimentare din Negrești, lansat din nou în licitație publică

Primăria Negrești va organiza în perioada imediat următoare o nouă licitație pentru construcția unei piețe agroalimentare. Cum constructorul care a început investiția nu vrut să mai lucreze din cauza valorii contractului, autoritățile locale sunt nevoite să organizeze o nouă licitație pentru adjudecarea execuției obiectivului.

În acest moment, lucrările la proiect sunt realizate în proporție de 40%, fiind cheltuită o sumă de circa 11 miliarde de lei vechi, iar autoritățile locale dispun de suma necesară pentru finalizarea investiției. Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 30 miliarde de lei vechi.

”Vechiul constructor nu a vrut să mai lucreze și acum vom organiza o noua licitație pentru execuție. În funcție de derularea licitației, lucrările se pot termina în acest an, iar dacă nu la anul”, a precizat Vasile Voicu, primarul orașului Negrești.

Piața Agroalimentară va avea toate facilitățile pentru desfășurarea unui comerț modern: căldură și gaz, spații frigorifice, compartimente pentru pește, carne, lactate și tarabe pentru producătorii locali etc. Piața are 1.100 de metri pătrați spațiu închis, cu centrală termică și alte facilități.

„Piața se va asemăna foarte mult cu Piața Traian, din municipiul Vaslui. Vom crea producătorilor toate condițiile pentru a derula un comerț modern”, a mai spus Vasile Voicu.

Tot la capitolul investíții, Primăria Negrești a câștigat cinci proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Astfel, se vor asfalta străzile din satul aparținător Cioatele și se va construi o școală și o grădiniță în aceiași localitate. De asemenea, se vor asfalta mai multe străduțe din orașul Negrești. În cadrul aceluiași program de finanțare, se va realiza canalizarea la Căminul de Copii “Norocel” și se va reabilita termic grădinița “Prichindel” din Negrești.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: