Home » Administratie » COVID-19 a luat a șasea viață la Centrul Tutova. Victima, din rândul celor 12 beneficiari depistați cu boala pe 5 mai

COVID-19 a luat a șasea viață la Centrul Tutova. Victima, din rândul celor 12 beneficiari depistați cu boala pe 5 mai

Institutul Național pentru Sănătate Publică a înregistrat cel de-al șaselea deces la Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 86 de ani. Victima este din rândul celor 12 beneficiari depistați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testelor făcute la începutul acestei luni.

Numărul victimelor la Căminul de Bătrâni Tutova crește alarmant, în condițiile în care, în mai puțin de două săptămâni, s-au înregistrat șase decese. Ultima persoană răpusă de noul coronavirus este un bărbat de 86 de ani, din municipiul Bârlad. Bătrânul a fost depistat cu boala pe 5 mai, atunci când au ieșit pozitiv în urma testării 12 beneficiari din cadrul centrului. Decesul a survenit și pe fondul comorbidității sale, în condițiile în care figura în evidențele medicilor cu hipertensiune arterială oscilantă, atrofie corticală, demență și tulburare organică de personalitate.
La ora actuală, numărul total al celor confirmați cu COVID-19 în Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova se ridică la 36 de persoane, din care 29 sunt rezidenți ai centrului. Din păcate, veștile nu sunt dintre cele mai bune în privința celor internați în continuare la Spitalul de Urgență Bârlad, în condițiile în care mai mulți bătrâni sunt internați la terapie intensivă. Ceilalți cinci beneficiari din Căminul Tutova care au murit până acum aveau vârste cuprinse între 56 și 97 de ani. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*