Home » Agricultura » APIA Vaslui: Campania de primire a cererilor pentru subvenții s-a prelungit

APIA Vaslui: Campania de primire a cererilor pentru subvenții s-a prelungit

Din cauză că circa 7.000 de fermieri, din județul Vaslui, nu au reușit să depună online cererile pentru subvenția pe suprafața agricolă, campania de depunere a cererilor s-a prelungit cu încă 30 de zile.

Puțin peste 12.500 de fermierii din județul Vaslui au depus cereri pentru a primi subvenția pe suprafață agricolă, cu circa 7.000 mai puțini decât în Campania din 2019. Cererile acestora însumează mai puțin de  jumătate (120.000 ha) din suprafaţa subvenționată  în campania precedentă .

“Campania de primire a cererilor s-a prelungit până pe 15 iunie. Procentul de primire cereri față de totalul fermierilor care au solicitat subvenţii în anul 2019 este de 64,05%, iar din totalul suprafeţei pentru care s-a solicitat subvenţie în 2019 este de 49,22%. În acest moment, la nivel de țară ne situăm pe locul 22 ca procent de cereri primite și pe locul 13 ca procent de suprafaţă realizată”, a declarat Răzvan Arteni, directorul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură(APIA)Vaslui,

APIA Vaslui aminteşte că cererile unice de sprijin se depun, în continuare, de către fermieri prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicaţii. Instituţia nu a reluat activitatea cu publicul. (Cristian DIMA)

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: