Home » Administratie » Percheziții la Roșiești. Patru persoane arestate

Percheziții la Roșiești. Patru persoane arestate

Trei bărbați  și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și  39 de ani, din comuna Roșiești, au fost reținuți pentru șantaj, fals în declarații și înșelăciune.

Pe raza comunei Roșiești, au fost desfășurate, luni, șapte percheziții domiciliare, în urma cărora opt persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui pentru cercetări. Patru dintre acestea au fost reținute pentru o perioadă de 24 ore.

Persoanele  bănuite  au profitat, în perioada  septembrie 2019 – mai 2020. de starea de vulnerabilitate a unor persoane în vârstă de pe raza comunei Roșiești și le-au determinat să meargă împreună la diferite magazine cu produse electronice de pe raza județelor Vaslui și Iași, obținând în mod ilicit foloase, bani sau bunuri, în numele acestora.

Una dintre persoanele reținute (un bărbat de 34 ani) din comuna Roșiești, ar fi indus în eroare mai multe femei din județele Mehedinți și Vaslui, precum și din Republica Moldova, prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, cu promisiunea de căsătorie, el ar fi obținut  în mod injust sume mari de bani, bijuterii și alte foloase. Împotriva uneia dintre victimele sale, bărbatul ar fi recurs la șantaj.

Prejudiciul în cauză este estimat la  aproximativ 500.000 lei.

În data de 10 mai, cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca. În cursul zilei de ieri, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.  Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a acestora.  (Cristian DIMA) 

 

 

 

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: