Home » Administratie » Adăpost de animale de peste 300 de metri pătrați, mistuit de flăcări în Arsura

Adăpost de animale de peste 300 de metri pătrați, mistuit de flăcări în Arsura

O stână de oi din comuna Arsura, care se întindea pe o suprafață de peste 300 de metri pătrați, a fost mistuită de flăcări în urma unui incendiu care a pornit, cel mai probabil, de la un foc de igienizare. Din fericire, niciun animal nu a murit în urma evenimentului, proprietarul adăpostului reușind să evacueze la timp toate mioarele din staulul care a luat foc.

Incendiu de proporții în localitatea Mihail Kogălniceanu (Arsura), acolo unde un adăpost pentru animale a lua foc de la un incendiu de vegetație uscată. Aflat în zonă, ciobanul a reușit să evacueze la timp toate oile adăpostite în staul de peste 300 de metri pătrați. Între timp, bărbatul a cerut și ajutorul pompierilor la numărul de urgență 112, secția Huși trimițând la intervenție două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

 

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, vântul puternic mărind viteza de propagare a focului. Animalele fuseseră evacuate până la sosirea pompierilor. Au ars adăpostul de animale în totalitate și aproximativ cinci tone de furaje, o motocositoare și un atelaj hipo”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Elvis Piruș.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului focul deschis în spații deschise. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: