Home » Administratie » Primăria Fălciu începe luna viitoare construcția unui cămin de bătrâni în valoare de un milion de euro

Primăria Fălciu începe luna viitoare construcția unui cămin de bătrâni în valoare de un milion de euro

Primăria Fălciu va demara din luna iunie 2020 un proiect european în valoare de un milion de euro, pentru construcția unii cămin de bătrâni și acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu. Autoritățile locale au obținut toate avizele pentru demararea lucrărilor, inclusiv avizul de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

”Am eliberat autorizația de construire și constructorul trebuie să înceapă proiectul. Lucrările vor demara la începutul luii viitoare și vor dura o perioadă de 24 de luni”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar grupul țintă al proiectului este format din 250 de bătrâni din localitățile componente ale comunei.

”Ne-am gândit că populația comunei este îmbătrânită, mulți bătrâni fiind lăsați de izbeliște. Majoritatea copiilor sunt plecați în alte localități ale țării sau în străinătate. Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. O altă investiție din cadrul proiectului vizează construirea unui cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție, vor avea prilejul să socializeze între ei. Așteptăm să se dea drumul la lucrări, pentru a putea face primele deconturi din finanțarea europeană neramburasbilă”, a mai spus Neculai Moraru.

Tot în cadrul proiectului va fi asigurat și transportul hranei la locuințele persoanelor în vârstă sau transportul acestora la cămin. Prin acest proiect se vor crea 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: