Home » Administratie » Autocamion furat în Austria, descoperit în Vama Albița. Șoferul a spus că l-ar fi cumpărat cu 38.000 de euro

Autocamion furat în Austria, descoperit în Vama Albița. Șoferul a spus că l-ar fi cumpărat cu 38.000 de euro

Un autocamion căutat de autoritățile din Austria în urma dispariției misterioase a acestuia a fost depistat de polițiștii de frontieră vasluieni în timpul controlului efectuat în Vama Albița în timp ce un șofer de 41 de ani, cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, încerca să-l scoată din spațiul Uniunii Europene. Autoritățile de frontieră au întocmit dosar penal pentru furt pe numele bărbatului, chiar dacă acesta a spus polițiștilor că ar fi cumpărat capul de TIR cu suma de 38.000 de euro.

 

Polițiștii de frontieră vasluieni nu stau degeaba nici pe final stării de urgență și scot la lumină toate neregulile pe care le descoperă în timpul desfășurării activității. Ultimul caz este din vama Albița, acolo unde un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova dar și cu cetățenie română, a încercat să treacă granița cu un cap tractor căutat de autoritățile din Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autocamionului, polițițștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Austria la data de 26 februarie 2019. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autocamionul în anul 2017, contra sumei de 38.000 de euro şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 182.400 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: