Home » Administratie » Centrului de Transfuzii Bârlad are aparat nou de colectare a plasmei umane cu care vor fi tratați bolnavii de COVID-19

Centrului de Transfuzii Bârlad are aparat nou de colectare a plasmei umane cu care vor fi tratați bolnavii de COVID-19

Centrul de Tranfuzii Sanguine Bârlad a pus în funcțiune, miercuri, un echipament nou de plasmafereză cu care se poate colecta plasmă umană de la pacienții vindecați de coronavirus cu scopul vindecării altor persoane care sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2. Aparatul a fost donat direct de către producătorul din Germania, prin intermediul Consiliului Județean (CJ) Vaslui care, la rândul său, a asigurat, din resursele proprii, echipamentul complementar pentru funcționarea aparatului.

Un echipament pentru colectarea de plasmă umană a fost donat Centrului de Transfuzii Sanguine Bârlad de către producătorul Fresenius Kabi, din Germania, prin intermediul Consiliului Județean Vaslui. Aparatul de plasmafereză va fi folosit exclusiv pentru colectarea plasmei de la pacienții vindecați de coronavirus în vederea tratării altor bolnavi de COVID-19.

Astăzi (n.red-miercuri), a fost pus în funcțiune noul echipament de colectare de plasmă umană. Este o șansă pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. De altfel, echipamentul este pus la dispoziție exclusiv în scopul asigurării accesului pacienților infectați cu SARS-CoV-2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la covalescenți”, a declarat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.


Spitalul Județean de Urgență Vaslui a pus la dispoziția CTS Bârlad, cu titlu gratuit, un congelator de congelare rapidă a plasmei colectate, precum și a unui congelator de stocare a plasmei. Valoarea întregii donații depășește 50.000 de euro. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*