Home » Administratie » Drumul comunal Fălciu – Copăceana a fost asfaltat pe o lungime de patru kilometri

Drumul comunal Fălciu – Copăceana a fost asfaltat pe o lungime de patru kilometri

Primăria Fălciu a finalizat în această săptămână un proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere locale. Este vorba despre drumul comunal Fălciu – Copăceana, care are o lungime de 4 kilometri. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că proiectul avea finanțare pe Programul Național de Dzvoltare Locală (PNDL) 1, investiție care trebuie finalizată până în luna septembrie 2020.

De altfel, la nivelul județului Vaslui, mai multe UAT-uri trebuie să termine o serie de investiții finanțate prin PNDL 1 în timp record. În caz contrar, primăriile vor finanța cu bani de la bugetul local încheierea lucrărilor.

”În cadrul PNDL 1 au rămas unele proiecte care au diverse probleme, iar toate aceste obiective trebuie încheiate la termen. Finanțarea prin acest program se derulează în perioada 2013-2019, plus o prelungire de doi ani. Dacă investițiile întârziate nu se finalizează la termen, există riscul ca autoritățile locale să pună bani de la bugetul local pentru a termina obiectivele de investiții. Eu îmi doresc ca toate aceste sume pentru dezvoltare să fie atrase de către județul Vaslui”, spunea Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

La nivelul județului Vaslui, proiectele care beneficiază de finanțare prin PNDL 1 vizează modernizarea infrastructurii rutiere, contrucția de drumuri noi, poduri, podețe etc. La această dată, sunt mai multe proiecte a căror execuție este întârziată, cum ar fi cele din Negrești, Dimitrie Cantemir, Murgeni, Alexandru Vlahuță.

Și CJ Vaslui are un proiect care trebuie finalizat până în luna septembrie 2020. Este vorba despre proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Investiția beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 16 milioane de lei, prin intermediul PNDL 1.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*