Home » Administratie » Investiție de 3 milioane de lei în sistemul de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Vaslui

Investiție de 3 milioane de lei în sistemul de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Local Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Extinderea sistemului de canalizare menajeră str. Col. l. Rebegea, Col. Tr. Oncescu, G-ral M. Cerchez, Col. A. Budeanu, Lt. Maj. Curta Dumitru și a sistemului de alimentare cu apă pe strada Lt. Maj. Curta Dumitru”. Valoarea totală a proiectului este de 3.076.228 lei cu TVA.

Votul aleșilor locali din Consiliul Local (CL) Vaslui a fost exprimat în cadrul unei videoconferințe și prin completarea formularelor transmise electornic. Conform hotărârii adoptate la ședința din data de 13 mai 2020, obiectivul de investiții va fi prins în programul anual de investiții publice pe anul 2020. În prezent nu există sistem de canalizare menajeră pe străzile menționate în hotărâre, iar pe strada Lt. Maj. Dumitru Curta nu exista nici sistem de alimentare cu apă.

”Având în vedere că în perioada următoare se dorește modernizare acestor străzi, este necesară atât extinderea sistemului de canalizare menajeră cât și a sistemului de alimentare cu apă. Implementarea proiectului va duce la atingerea următoarelor obiective: colectarea și evacuarea controlată a apelor menajere, reducerea poluării prin deversarea controlată a apelor menajere, creșterea confortului riveranilor, precum și îmbunătățirea accesului la servicii de bază”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Evacuarea apelor uzate provenite din rețeaua nou proiectată se va face gravitațional către stația de pompare ape uzate care, la rândul ei, va deversa prin pompare în rețeaua de canalizare existentă a municipiului Vaslui printr-o conductă de refulare racordată la căminul menajer existent (amplasat pe str. Dimitrie Cantemir).

Apele uzate menajere din zona respectivă vor fi evacuate la rețeaua de canalizare menajeră a municipiului Vaslui prin intermediul căminului de racord existent la intersecția străzii col. Budeanu Aurelian cu str. Dimitrie Cantemir.

Principalele construcții prevăzute pentru rețeaua de canalizare sunt: stațiile de pompare și căminele (de vizitare, de intersecție, de spălare, etc.). Pe traseul canalizării sunt prevăzute cămine de vizitare la distanțe de maxim 60 metri în aliniament și la schimbările de direcție. Extinderea de rețea de alimentare cu apă se va realiza printr-o conductă pe o lungime totală de 365 metri.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*