Home » Administratie » Investiții în municipiul Vaslui. O nouă intersecție semaforizată

Investiții în municipiul Vaslui. O nouă intersecție semaforizată

Investițiile în municipiul Vaslui continuă. Consiliul Local Vaslui a aprobat,  în ședința de ieri, semaforizarea intersecției dintre străzile Slt. loanesei Adrian și Ștefan cel Mare.

Intersecție preia  întreg fluxul auto și pietonal și asigură legătura întregului cartier cu artera principală a municipiulul Vaslui. În prezent intersecția nu este semaforizată, traficul auto fiind îngreunat și de fluxul pietonal nereglementat în zonă. Semaforizarea, prin instalarea unui sistem automat de semaforizare, ar rezolva fluidizarea traficului auto și pietonal în zonă.

”Datorită modificărilor apărute în desfășurarea traficului rutier, determinată de creşterea continuă a parcului de autovehicule, creşterea indicelui de mobilitate, s-a considerat necesar a se realiza acest proiect, în vederea îmbunătăţirii condițiilor de trafic şi creşterii gradului de siguranță al pietonilor”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

În această intersecție se vor instala următoarele echipamente: pe strada Ștefan cel Mare se vor instala patru semafoare pentru  dirijarea traficului auto, câte două pe fiecare sens de circulație (câte unul pe fiecare sens va fi dotat cu cronometru) și două semafoare pentru pietoni. Pe strada Slt. loanesei Adrian se va instala un semafor pentru dirijarea traficului auto dotat cu cronometru și două semafoare pentru pietoni. Trecerile de pietoni vor fi echipate cu sistem de atenționare audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investiții au fost prezentate, analizate și aprobate pentru faza de proiectare a Studiului de fezabilitate, obiectivul  fiind cuprins în „Programul de investiții publice pe anul 2020”

Valoarea a investiției este de  65.334,02 lei (cu TVA)  (Cristian DIMA)

 

 

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: