Home » Local » Spitalul Județean de Urgență Vaslui, inclus în Programul național de supraveghere al bolilor transmisibile

Spitalul Județean de Urgență Vaslui, inclus în Programul național de supraveghere al bolilor transmisibile

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost inclus în Programul național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 805 din 12 mai 2020

În baza acestul program vor fi alocate de la bugetul de stat al Ministerului Sănătății sume pentru realizarea activității de testare RT-PCR în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus SARS COV 2.

Unitățile de specialitate care realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de Sindrom Respirator Acut Sever determinat de noul coronavirus SARS COV-2 au obligația de a asigura prelucrarea probelor recoltate de către personalul de specialitate, conform metodologiei de supraveghere, pe baza arondării teritoriale realizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Indicația testării prin metoda de laborator RT-PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS COV-2 se realizează de către orice medic care depistează un caz suspect. (Cristian DIMA)

About Cristian Dima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*