Home » Administratie » Alți doi beneficiari ai Căminului de Bătrâni Tutova au pierdut lupta cu COVID-19. Numărul deceselor în centru a ajuns la nouă

Alți doi beneficiari ai Căminului de Bătrâni Tutova au pierdut lupta cu COVID-19. Numărul deceselor în centru a ajuns la nouă

Alți doi bătrâni din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova au murit, în ultimele 24 de ore, la Spitalul de Urgență Bârlad, după ce au contractat virusul SARS-CoV-2. În vârstă de 84, respectiv 87 de ani, cele două noi victime ale coronavirusului aveau numeroase alte afecțiuni medicale, la fel ca și ceilalți șapte bătrâni din același centru care au pierdut lupta cu COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Numărul deceselor în focarul de coronavirus de la Căminul pentru Bătrâni Tutova crește de la o zi la alta, alți doi beneficiari pierzând lupta cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este vorba de doi bărbați de 87, respectiv 84 de ani, care figurau în evidențele medicilor cu numeroase alte afecțiuni. Astfel, bătrânul de 87 de ani suferea și de tulburare afectivă organică de aspect bipolar, demență senilă, insuficiență venoasă cronică și reumatism cronic degenerativ. Celălalt bărbat avea hipertensiune arterială, stadiul II, diabet zaharat de tip II, demență mixtă, tulburare delirantă organică și meningioma la nivelul coasei creierului.

Cu cele două noi victime, numărul deceselor în focarul de COVID-19 de la Tutova a ajuns la nouă și reprezintă aproape două treimi din totalul celor care au murit în județul Vaslui după ce au contractat virusul SARS-CoV-2. De altfel, ultimele șapte decese de coronavirus, din totalul de 13 înregistrate până acum la nivel de județ, sunt din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova. Totodată, alți șapte beneficiari ai aceluiași cămin sunt în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Bârlad. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*