Home » Administratie » Primăria Vaslui va înființa două casierii pentru plata taxelor și impozitelor locale

Primăria Vaslui va înființa două casierii pentru plata taxelor și impozitelor locale

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat rectificarea bugetului local – etapa mai 2020. Una din suplimentările financiare operate de aleșii locali a vizat capitolul locuințe și dezvoltare publică. Astfel, a fost alocată suma de 250.000 lei pentru amenajarea a două spații ce vor avea destinația de casierii pentru plata taxelor și impozitelor locale.. Amenajarea celor două casierii survine din necesítate de a înlesni accesul în condiții de siguranță la serviciile publice ale municipiului Vaslui, ca urmare a situației create de apariția pandemiei de coronavirus.

În primele trei ale anului, dintr-un total de venituri bugetare definitive în valoare de 43,5 milioane de lei, s-au realizat încasări de 40,5 milioane lei, ceea ce înseamnă un grad de colectare care se ridică la un procent de 92,97%.  În ceea ce privește încasarea taxelor și impozitelor locale, pentru primul trimestru au fost fixate prevederi bugetare definitive de 14,6 milioane de lei, din care s-au realizat încasări de 10,2 milioane lei, adică un procent de 69,64%.

Pentru anul 2020, se previzionează ca din taxele și impozitele locale să se colecteze la bugetul local suma de 36 milioane de lei, ceea ce reprezintă un procent de 22% din totalul veniturilor previzionate. Impozitele locale pentru acest an au fost indexate cu un procent de 4,6% ce reprezintă rata inflație.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei, iar la cheltuieli este estimată aceeași sumă. De asemenea, la secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei. Nu în ultimul rând, secțiunea de dezvoltare din cadrul bugetului general pe 2020 al municipiului Vaslui are prevăzută la capitolul venituri suma de  47.854.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: