Home » Administratie » ”Curg” decesele la Căminul de bătrâni Tutova. Încă doi beneficiar au murit, numărul total al victimelor ajungând la 11

”Curg” decesele la Căminul de bătrâni Tutova. Încă doi beneficiar au murit, numărul total al victimelor ajungând la 11

Încă doi beneficiari din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova au murit în week-end la Spitalul de Urgență Bârlad din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2. Cu vârsta de 83, respectiv 87 de ani, cele două noi victime urcă numărul celor care au fost răpuși de coronavirus în centrul din sudul județului la 11, alți bătrâni ai căminului fiind în continuare în stare gravă la spitalul bârlădean.

Autoritățile sanitare din județul Vaslui au înregistrat încă două noi decese de coronavirus, ceea ce ridică la 15 numărul total al victimelor COVID-19. Ca și în cazul ultimelor nouă decese consecutive, persoanele care au murit infectate cu SARS-CoV-2 sunt din Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova. Aici, focarul de boală a fost confirmat la sfârșitul lunii aprilie, după ce primul caz a apărut pe 22 aprilie, la o beneficiară a căminului. Ultimele două decese, consemnate în week-end la Spitalul de Urgență Bârlad, sunt ale unor bărbați, de 83, respectiv 87 de ani, ambii confirmați cu boala pe 5 mai. Primul dintre bătrâni avea, printre altele, ca și comorbidități, sechele accident vascular cerebral, epilepsie grand mal, hipertensiune arterială stadiul II, fibrilație atrială cronică și bronhopneumopatie obstructivă cronică. Cel de-al doilea bărbat figura în evidențele medicale cu bronhopneumopatie obstructivă cronică, fibrilație atrială paroxistică, infarcte cerebrale multiple și demență senilă.
Din păcate, la ora actuală, alți câțiva bătrâni de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Tutova sunt internați la Secția de Terapie Intensivă Mobilă a Spitalului de Urgență Bârlad, cu infecție cu virusul SARS-CoV-2. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*