Home » Local » SJU Vaslui înființează o nouă linie de gardă la Secția ATI, pentru lupta împotriva COVID-19

SJU Vaslui înființează o nouă linie de gardă la Secția ATI, pentru lupta împotriva COVID-19

de Dănuț CIOBANU 

Consilul Județean Vaslui va aproba înființarea unei linii de gardă continuă în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Este vorba despre înființarea celei de-a doua linii de gardă continuă în specialitatea anestezie terapie intensivă pe perioadă determinată, respectiv pe perioada epidemiei de coronavirus COVID-19. Înființarea celei de-a doua linie de gardă la Secția ATI are un impact financiar lunar în valoare de 36.000 lei/lunar.  

Înființarea unei linii de gardă, pe durată determinată, la nivelul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui se realizează având în vedere solicitarea conducerii instituției, formulată prin adresa nr. 8506/24 aprilie 2020.

Înființarea celei de a doua linii de gardă la Secția ATI, pentru  perioadă determinată, pe perioada pandemiei, în contextul răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se face în baza avizului obținut de la Ministerul Sănătății. La nivelul SJU Vaslui este aprobată o linie de gardă în specialitatea ATI în cadrul celor 13 linii de gardă stabilite conform legislației în vigoare.

Liniile de gardă se stabilesc la nivelul fiecărei unități sanitare și se aprobă de autoritățile administrației publice locale, la propunerea unităților sanitare cu paturi. În cazuri deosebite, programul de muncă și organizarea gărzilor în alte condiții decât cele prevăzute în regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar se pot face numai cu aprobarea autorităților administrației publice locale, ulterior avizării de către Ministerul Sănătății.

Înființarea celei de a doua linie de gardă la Secția ATI din cadrul SJU Vaslui are impact asupra bugetului instituției, respectiv o majorare a cheltuielilor salariale de 36.000 lei/lunar.

”Proiectul de hotărâre este fundamentat, din punct de vedere al reglementărilor specifice aplicabile, respectiv al legalității, raportat la atribuțiile și competențele specifice acestui compartiment, sens în care propunem analizarea și supunerea spre dezbatere și adoptare a proiectului de hotărâre în cauză, în prima ședință a Consiliului Județean Vaslui”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*