Home » Administratie » Cozi ca la carne pe timpul lui Ceaușescu, la Goscom și la Spitalul Județean Vaslui

Cozi ca la carne pe timpul lui Ceaușescu, la Goscom și la Spitalul Județean Vaslui

Cozi de zeci de metri lungime, ca pe timpul lui Ceaușescu la pâine și carne, au putut fi văzute în prima zi de lucru de după starea de urgență la mai multe unități publice din municipiul Vaslui, cum ar fi casieria societății Goscom, unde oamenii au mers să-și plătească taxa de salubritate. Pentru prima dată în istorie, s-a format rând chiar și la intrarea în curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Rândurile de tristă amintire pe care mulți din ziua de astăzi nu le-au văzut decât la televizor au reapărut la Vaslui după încheierea situației de urgență. După o lună în care nu au avut unde să-și plătească taxa de salubritate, oamenii au luat cu asalt casieria societății Goscom, din strada Donici, pentru a nu rămâne în urmă cu achitarea dărilor. Vasluienii, în special cei de vârsta a treia, s-au așezat conștiincioși la coadă încă de la ora 7, deși programul începea cu o oră mai târziu. Așa se face că, până după prânz, rândul a măsurat permanent câteva zeci de metri, timpul de așteptare fiind pe măsură, adică vreo câteva zeci de minute. Chiar și așa, oamenii nu și-au pierdut răbdarea, mai ales că mulți dintre ei aveau deja o lună restanță la plată.
O situație similară, cu zeci de persoane la coadă, a putut fi observată și la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Cu probleme medicale, oamenii așteptau la intrarea în curtea unității sanitare, mai precis la cabina guarzilor din preajma stației de autobuz. Fără a ține cont de soarele arzător, vasluienii s-au văzut nevoiți să respecte regula impusă de situația de alertă pentru a putea ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe în vederea consultului medical. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: