Home » Local » SJU Vaslui deschide un cabinet de medicină dentară de urgență în cadrul UPU-SMURD

SJU Vaslui deschide un cabinet de medicină dentară de urgență în cadrul UPU-SMURD

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară din această săptămână suplimentarea numărului total de personal cu două posturi de  medic, pe perioada determinată, în cadrul  UPU-SMURD. Astfel, va fi înființat un cabinet de medicină dentară de urgență al Spitalului Județeana de Urgență (SJU) Vaslui.

Începând cu data intrării în vigoare a hotărârii CJ-ului, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a Decretului nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, organigrama SJU Vaslui se completează în mod corespunzător. Proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții al personalului din cadrul SJU Vaslui a fost elaborat având în vedere solicitarea conducerii instituției, înregistrată la CJ Vaslui în data de 28 aprilie 2020.

”Această suplimentare de posturi este necesară pentru încadrarea a 2 medici pe perioadă determinată, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a Decretului nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, având în vedere că SJU Vaslui asigură urgențele din tot județul, în condițiile în care Spitalul Municipal Bârlad este desemnat spital de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți SARS-CoV-2”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Suplimentarea personalului are un impact financiar, pe 6 luni, de 235.000 lei, suma care este prevăzută în bugetul SJU Vaslui pentru anul 2020. CJ Vaslui va mai aproba înființarea la SJU a celei de-a doua linii de gardă continuă în specialitatea anestezie terapie intensivă pe perioadă determinată, respectiv pe perioada epidemiei de coronavirus COVID-19. Înființarea celei de-a doua linie de gardă la Secția ATI are un impact financiar lunar în valoare de 36.000 lei/lunar.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Nicolae Bădeanu și-a depus candidatura la Primăria Bârlad. Deviza electorală: Stop nepăsare! Start implicare!

În cursul zilei de duminică, Nicolae Bădeanu, reprezentant al ...

Vasluienii nu mai au bani pentru plata impozitelor locale. Primăriile sunt cu veniturile la cota de avarie

de Dănuț CIOBANU  Colectarea veniturilor la bugetele locale ale ...

Seceta prelungită și pășunile în paragină pun pe butuci afacerile din zootehnia vasluiană

Seceta prelungită din ultimele luni afectează grav și sectorul ...