Home » Administratie » Slujbă religioasă ținută într-o parcare din centrul Vasluiului

Slujbă religioasă ținută într-o parcare din centrul Vasluiului

Câteva zeci de persoane au participat, într-o parcare din centrul municipiului Vaslui, la o slujbă religioasă ținută de un cult religios în aer liber, cântecele lor făcându-se auzite în întreaga zonă datorită unei stații de amplificare. Cu mici excepții, participanții nu purtau măști, iar mulți dintre ei, inclusiv cei din cor, nu respectau regula distanțării sociale.

O parcare din zona parcului ”Teatru de Vară” din Vaslui a fost transformată de adepții Biserica ”Shalom” în loc de adunare religioasă, în condițiile în care, prin măsurile impuse de către guvern, slujbele pot fi ținute doar în spații deschise. Parcarea aleasă de evangheliștii vasluieni este în proximitatea lăcașului lor de cult, care funcționează în fosta sinagogă din Vaslui. Pe lângă scaunele scoase din biserică și puse pe locurile de parcare ale autoturismelor, reprezentanții Bisericii ”Shalom” s-au folosit și de o stație de amplificare cu boxe, cântând la microfon. Locatarii din zonă nu știau ceea ce se întâmplă, în condițiile în care totul părea a fi un spectacol în aer liber, deși acest lucru este în continuare interzis.

Întreaga slujbă a fost transmisă și în direct pe facebook-ul pastorului, unul dintre adepții cultului filmând întreaga activitate. De altfel, pastorul Mihai Harii i-a invitat pe membrii bisericii pe care o conduce cu o zi înainte prin intermediul rețelei de socializare: ”Mâine dimineață, la ora 10, ne vedem la Shalom în aer liber. Am așteptat acest moment de câteva luni! Ne este tare dor de fiecare dintre voi! Ne vom închina împreună cu Grupul Shalom, iar mesajul biblic va fi transmis de pastorul Mihai Harii”.

Pentru a avea loc unde să țină adunarea în aer liber, reprezentanții bisericii ”Shalom” au blocat o parte din parcare încă din cursul zilei de sâmbătă, stârnind indignarea șoferilor de la blocurile riverane pentru că nu au avut unde să-și parcheze mașinile. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: