Home » Administratie » Incendiu puternic la magazinul principal din Zorleni. Pompierii au intervenit peste trei ore

Incendiu puternic la magazinul principal din Zorleni. Pompierii au intervenit peste trei ore

Un incendiu puternic a cuprins acoperișul magazinului alimentar principal din comuna Zorleni, precum și o magazie de depozitare, cel mai probabil de la un cablu electric defect, pompierii fiind nevoiți să trimită în zonă nu mai puțin de șase autospeciale, de la detașamentele din Bârlad și Vaslui. Chiar și așa, intervenția a durat peste trei ore, fiind distrus sau avariat acoperișul pe o suprafață de 400 de metri pătrați, intalațiile de climatizare și răcire ale magazinului , fără a exista, însă, victime.

Intervenție de amploare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui în zona centrală a localității Zorleni, acolo unde magazinul alimentar al unui retail național a luat foc. Atât angajații spațiului comercial cât și localnici au intrat în panică, chemând în ajutor pompierii militari.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului și într-o magazie unde erau depozitate diverse mărfuri. După mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Elvis Piruș.

În urma incendiului, au ars aproximativ 150 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn și diverse mărfuri din magazia cuprinsă de flăcări. De asemenea, s-au degradat aproximativ 200 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 250 metri pătrați planșeu din lemn și PVC, instalațiile de climatizare și răcire ale magazinului, precum si tabloul electric de forță. În schimb, pompierii au reușit să salveze mărfurile din spațiul comercial și un seif în care erau păstrate încasările. Din fericire, nu au existat victime, iar cauza probabilă a incendiului a fost de natură electrică. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*