Home » Administratie » Pachetele pentru bolnavii internați în Spitalul Vaslui, predate cu program, la poartă, doar trei ore pe zi

Pachetele pentru bolnavii internați în Spitalul Vaslui, predate cu program, la poartă, doar trei ore pe zi

Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui vor putea primi pachete de la aparținători în condiții speciale, într-un interval de trei ore pe zi, doar după-amiaza. Măsura a fost luată pentru a preveni apariția unor cazuri de coronavirus în unitatea medicală și va fi aplicată cel puțin până la mijlocul lui iunie, perioadă în care, de altfel, este interzisă și vizitarea bolnavilor internați.

Conducerea SJU Vaslui a impus noi reguli în ceea ce privește accesul aparținătorilor internați în spital și predarea pachetelor către bolnavi, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2. Astfel, vizitarea pacienților este interzisă în totalitate până cel puțin la data de 15 iunie, cu posibilitatea de prelungire a acestei măsuri. Totodată, și pachetele pentru bolnavi se vor putea preda doar în anumite intervale orare și în anumite locuri stabilite de reprezentanții spitalului.

”Bolnavii și aparținătorii vor fi anunțați la internare că predarea/preluarea pachetelor pentru bolnavi este restricționată și se va desfășura în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul orar 13.00-16.00. La punctele de control de la porțile de acces, aparținătorul/vizitatorul va anunța persoana de serviciu pentru ce pacient este pachetul și secția ori compartimentul în care este internat acesta. Vizitatorului/aparținătorului i se va înmâna un formular de evaluare a riscului de transmitere a îmbolnăvirii cu COVID-19 pe care îl va completa și semna”, se arată într-un comunicat al SJU Vaslui.

Pachetul nu va fi acceptat de către personalul de pază sau personalul de pe secție ori compartiment. În situațiile în care vizitatorul sau aparținătorul refuză să completeze acel formular de evaluare a riscului de transmitere a îmbolnăvirii cu COVID-19 ori declară că nu îndeplinește condițiile precizate în formular,
persoana de serviciu de la poarta de acces va anunța telefonic secția ori compartimentul respectiv. De la nivelul secției/compartimentului se prezintă la poartă o infirmieră desemnată, echipată cu masca facială de protecție, mănuși și botoșI, care va prelua pachetul ambalat și formularul completat și semnat. Ulterior, va duce pachetul la patul pacientului, căruia i-l va înmâna, iar formularul de evaluare a riscului de transmitere a îmbolnăvirii cu COVID-19 îl va preda asistentei de salon care îl va atașa în foaia de observație a bolnavului. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: