Home » Administratie » Prioritatea zero a Primăria Vaslui după ridicarea stării de urgență: șantierele de investiții

Prioritatea zero a Primăria Vaslui după ridicarea stării de urgență: șantierele de investiții

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui relansează lucrările pe toate șantierele deschise la nivelul municipiului. Obiectivul municipalității este ca ritmul de execuție să fie conform graficelor de lucrări, astfel încât proiectele se fie finalizate la timp. Printre investițiile se numără cele din zona Gării I, Cartierul 13 Decembrie, precum și străzi din suburbiile Bahnari și Viișoara. Unul din programele principale de dezvoltare beneficiază de o finanțare de 34,7 milioane de lei și vizează asfaltarea străzilor din Cartierul Brodoc.

Imediat după sărbătorile de Paște, au fost reluate în municipiul Vaslui lucrările de modernizare a trotuarelor și aleilor pietonale din zona blocurilor 353 – 354 str. Păcii (cartier Gară I). În paralel,  lucrări de reabilitare a trotuarelor, aleilor pietonale și parcărilor au fost începute și în Cartierul 13 Decembrie (zona blocurilor 401 – 405). De asemenea, au demarat lucrări de reparații prin împietruire pe străzile Valentin Silvestru, Castanilor, Lacurilor și în zonele Bahnari și Viișoara.

”La capitolul proiecte de investiții se turează din nou motoarele la capacitate maximă. Avem în vedere atât programele de dezvoltare finanțate de la bugetul local, cât și cele bugetate din fonduri europene. Prioritatea municipalității este ca la toate proiectele care au asigurată finanțarea să se lucreze într-un mod susținut, astfel încât să fie respectate termenele de execuție”, a precizat Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Una din investițiile majore ale Primăriei Vaslui pentru acest an este asfaltarea străzilor din Cartierul Brodoc, proiect care beneficiază de o finanțare de la bugetul local de 34,7 milioane de lei. Astfel, sunt vizate pentru modernizare străzile  Bârladului, Constantin Brâncoveanu, Enachiță Văcărescu, Ciocârliei, Lăcrămioarelor, Nicolae Grigorescu, Zorilor, Pușkin, Ghencea, Grădiniței, Nicolae Titulescu, Horia, Mitropolit Varlaam, Mitropolit Varlaam 2, C. A. Rosetti, C. A. Rosetti 2, Aleea 10. Lungimea totală a rețelei de străzi ce vor fi modernizate este de 9.698 metri.

Sume importante pentru investiții

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei. La secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei. De asemenea, la secțiunea de dezvoltare la capitolul venituri este prevăzută suma de  47.854.000 lei.

”Pentru dezvoltare avem o sumă de 42 milioane de lei, la care se adaugă excedentul bugetar, pentru că anul acesta sursele financiare nu au mai fost diminuate cu valoarea excedentului. Tot excedentul bugetar se  duce pe obiective de investiții. Am asigurat resurse financiare pentru contractele multianuale, cum ar fi construcția noului bazar sau reabilitarea zonei Cuza Vodă. În perioada următoare se vor finaliza o serie de cartiere în ceea ce privește reabilitarea sistemului de apă și canal și întocmim studii de fezabilitate pentru lucrările de asfaltare. Este vorba despre cartierele Dimitrie Cantemir, Delea și Brodoc. Vreau ca la sfărșitul anului aceste proiecte să fie finalizate sau să fie în curs de execuție”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*