Home » Administratie » Sute de angajați ai Protecției Copilului Vaslui, prezenți la funeraliile unuia dintre ”veteranii” instituției

Sute de angajați ai Protecției Copilului Vaslui, prezenți la funeraliile unuia dintre ”veteranii” instituției

Sute de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au luat parte, cu capetele plecate și mâhnire în suflete, la funeraliile fostului lor coleg Ștefan Moroșanu. Slujba religioasă, susținută de nu mai puțin de șase preoți, s-a desfășurat în curtea instituției, mai precis în fața capelei DGASPC.

Tristețe fără margini, miercuri, la DGASPC Vaslui, acolo unde mare parte dintre angajații și-au luat rămas bun de la unul din veteranii instituției. Răpus de o boală pe care a înfruntat-o în ultimii ani, Ștefan Moroșanu a fost condus pe ultimul drum de cei care l-au iubit și cu care, în cea mai mare parte, a lucrat în cei peste 20 de ani de activitate la Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui. Colegii săi s-au adunat în preajma capelei instituției, acolo unde, de altfel, a și zăcut pe catafalc după trecerea sa la cele veșnice. Nu mai puțin de șase preoți au ținut slujba de înmormântare coordonată de capelanul Petru Damian.

Mesajul postat de către colegi pe pagina de socializare a DGASPC Vaslui descrie cel mai bine ceea ce a însemnat pentru angajații insitituției omul pe care l-au pierdut într-un moment în care se așteptau cel mai puțin: ”Cuvinte goale și un profund sentiment de tristețe se așează ca o mantie pe întreg colectivul DGASPC Vaslui la aflarea veștii că Ștefan Moroșanu, om și coleg înnobilat de calități distinse, ne-a oferit deja ultimul salut! Rar ne-a fost dat să vedem un om mai dedicat meseriei care pentru el însemna viața însăși. Pentru noi, colegii, este un etalon al decenței, discreției, profesionalismului și a lucrului făcut cu responsabilitate. Unul dintre ”veteranii” colectivului, nenea Fanu, apelativ pe care l-am utilizat cu toții în interacțiunea umană și profesională de-a lungul anilor, și-a început activitatea în instituție la scurt timp de la înființare. Un om extrem de abil în organizare și desfășurarea oricărui eveniment, un coleg de nădejde la care am apelat cu toții, simțindu-l atât de apropiat precum un tată de la care permanent ai ce învăța. Ne-a insuflat mereu dorința de a munci corect și responsabil, iar astăzi, într-o voce comună, îi aducem un pios omagiu! Îi vom simți permanent prezența pe holurile instituției întrucât fiecare colț a fost aranjat cu minuțiozitate de către dumnealui, vom duce lipsa salutului zilnic de întâmpinare și a entuziasmului care i-a fost caracteristic chiar și în momente greu încercate, ne vor lipsi sfaturile înțelepte și dibăcia sa de a găsi soluții la toate problemele. Va rămâne în memoria tuturor drept omul care și-a concentrat energia și timpul pentru bunul mers al acestei instituții, coleg și prieten pentru care fiecare dintre noi, salariații DGASPC Vaslui, aducem un buchet de mulțumiri și aprecieri! Drum lin spre cer, ne vom regăsi la REPETIȚIE!”. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: