Home » Local » Un tânăr a furat de la vecini bunuri de peste 13.000 de lei

Un tânăr a furat de la vecini bunuri de peste 13.000 de lei

Un tânăr de 19 ani din Tanacu a fost reținut, ieri, bănuit fiind de  săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Acesta ar fi sustras de la consăteni mai multe bunuri și unelte în valoare de peste 13.000 de lei

 Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Tanacu, județul Vaslui, bănuit de comiterea a cinci infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în perioada aprilie 2018 – februarie 2020, bărbatul a pătruns prin efracție și prin escaladare în mai multe locuințe și anexe de pe raza localității Tanacu, ocazie cu care a sustras diverse bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 13.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de peste 80%, fiind restituit persoanelor vătămate.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

În cauză mai sunt cercetați doi bărbați din Tanacu, cu vârste de 18, respectiv 31 de ani. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.

    Pentru a nu deveni victima furturilor din locuință, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă transmite câteva recomandări :

  • Încuiați ușile și ferestrele atunci când plecați de acasă, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe;
  • Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuințe;
  • Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră;
  • Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foate eficient;
  • Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință;           (Cristian DIMA)

 

 

About Cristian Dima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*