Home » Agricultura » Vom avea roșii pe piață! 93 de legumicultori vasluieni s-au înscris în programul pentru tomate

Vom avea roșii pe piață! 93 de legumicultori vasluieni s-au înscris în programul pentru tomate

Vineri, 15 mai 2020, s-a încheiat perioada de înscriere a legumicultorilor în programul ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul în curs. În total, pentru acest an, s-au înscris în programul guvernamental 93 de legumicultori din județul Vaslui. Programul este destinat producătorilor agricoli care desfășoară activităţi în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate.

”Valorificarea producției de minimim 3.000 kg tomate se va face până la data de 15 iunie inclusiv iar documentele justificative vor fi: bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare. De asemenea, în vederea obținerii ajutorului de minimis, beneficiarii vor avea obligaţia de a depune la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, documentele justificative care să ateste valorificarea producției de tomate obținute din spațiile protejate, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv precum și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de Oficiul Fitosanitar Vaslui”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Valoarea sprijinului financiar acordat prin acest ajutor de minimis este de maximum 14.248,8 lei/beneficiar/an și reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ beneficiar/an. Producătorii agricoli care vor comercializa tomatele în pieţe agroalimentare, târguri şi pieţe ambulante vor avea obligaţia de a purta elemente de identificare, distribuite în mod gratuit de către reprezentanţii DAJ Vaslui, imprimate cu inscripţii autorizate care vor permite identificarea produselor din spaţiile protejate (sere/solarii) vasluiene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*