Home » Administratie » CJ Vaslui s-a decis să promoveze obiectivele turistice din județ

CJ Vaslui s-a decis să promoveze obiectivele turistice din județ

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui a aprobat încheierii Protocolului de colaborare dintre județul Vaslui și ”Asociația Călător prin România”. Potrivit  documentului, părțile își exprimă acordul privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui.

Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui (costul de realizare și montare a acestora revine promotorului); completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/), unde turiștii pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională din județ; cooperării în vederea organizării unor evenimente care promovează conservarea tradițiilor și culturii naționale sau locale, stabilite de comun acord cu partenerul; stimulării curiozității și dezvoltării interesului cetățenilor români și străini prin dezvoltarea de către promotor a unor campanii pentru atragerea turiștilor și a persoanelor interesate de legendele, istoria și capitalul cultural al județului Vaslui etc.

Asociația ”Călător prin România” este o organizație non-guvernamentală din domeniul cultural-turistic care lucrează pentru a prezenta România, atât turiștilor interni, cât și celor străini din punct de vedere al gastronomiei, al portului popular și al obiectivelor turistice. Direcțiile pe care aceștia acționează sunt: educația culturală, memoria generațiilor și a vremurilor demult apuse și protecția patrimoniului cultural construit.

Proiectul digitalizarea turismului din România are ca obiectiv aducerea turistului român și străin mai aproape de patrimoniul cultural al României. Acest lucru va deveni posibil prin crearea unei platforme online, alimentată cu informații din acest domeniu și cu ajutorul unor plăcuțe de informare turistică, mult mai atractive decât cele clasice, cu cod Q.R., montate pe monumente.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*