Home » Business » COVID-19 nu a blocat șantierele. Au fost asfaltați primii kilometri de pe drumul strategic spre Băcani și Bălteni

COVID-19 nu a blocat șantierele. Au fost asfaltați primii kilometri de pe drumul strategic spre Băcani și Bălteni

de Dănuț CIOBANU

Firmele de construcții care execută lucrările la drumul strategic din județul Vaslui au început turnarea covorului asfaltic. În urmă cu două săptămâni, pe locul 1 al drumului strategic de la intersecția cu drumul european nr. 581 către localitatea Băcani s-au asfaltat 6,5 kilometri. În cursul acestei săptămâni, pe lotul 2 al drumului s-au asfaltat 4,5 kilometri până în localitatea Bălteni.

La sârșitul lunii februarie 2020, a început lucrul la lotul 2 al drumului strategic din județul Vaslui. De asemenea, din data de 2 martie 2020 au debutat lucrările și la lotul 1 al drumului strategic.

”Lucrarea este în grafic, iar în paralel cu asfaltarea noi facem și alte lucrări cum ar fi reparații la poduri. Vrem ca lucrarea să fie executată în parametri normali și de o calitate excepțională. Deocamdată nu avem probleme în ceea ce privește decontarea lucrărilor. În această perioadă de pandemie de COVID-19, activitatea de bază a economiei a fost contrucțiile de drumuri și poduri, pentru că noi nu lucrăm în spații închise și s-a putut derula activitatea. Dacă nu se vor face decontările la timp, consider că nu este o problemă a constructorilor, ci o problemă la nivel național a economiei României”, a spus Eduard Popica, administratorul unei firme de construcții din județul Vaslui.

Investiția la drumul strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei. Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

Investiția constă  în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri. Pentru operativitatea realizării drumului strategic, CJ Vaslui a scos la licitație la pachet proiectarea și execuția. Ofertele au fost depuse până în data de 19 iulie 2018, drumul strategic fiind scos la licitație pe trei loturi: Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, în data de 9 ianuarie 2019 au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*