Home » Administratie » Copil de trei ani, din Bălteni, mușcat de mai multe ori, de cap și gât, de un câine

Copil de trei ani, din Bălteni, mușcat de mai multe ori, de cap și gât, de un câine

Un copil de trei ani, din județul Bălteni, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de mai multe ori, de gât și cap, de câinele familiei care scăpase dintr-un țarc. Același animal l-a mai atacat și în urmă cu an pe băiețel, care și atunci a fost dus cu ambulanța la o unitatea sanitară.

La un pas de tragedie în localitatea Bălteni, acolo unde un copil de doar trei ani a fost atac chiar de către câinele familiei. Norocul băiețelului a fosta că mama sa se afla prin preajmă, reușind să-și scoată fiul din colții animalului. În fapt, femeia era prin curte cu băiețelul în momentul în care câinele, aflat într-un țarc, a reușit să deschidă portița și să iasă afară, repezindu-se direct la copil. În timpul luptei cu animalul dezlănțuit, mama copilului a strigat după ajutor, o vecină sunând la numărul de urgență 112 pentru a chema o ambulanță.

La intervenție, s-a deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă, care l-a găsit pe copil cu multiple plăgi mușcate la nivelul capului și gâtului. Transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, băiețelul a fost predat cadrelor medicale în stare stabilă și conștient”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Elvis Piruș.

Potrivit primarului comunei Bălteni, Relu Brașoveanu, copilul a mai ajuns la spital și în urmă cu un an, după ce a fost atacat de același câine, fără ca părinții săi să ia vreo decizie atunci cu privire la animal.
Sesizați în acest caz, polițiștii au început o anchetă penală, fiind desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*