Home » Business » Muncitorii indieni care urmau să lucreze în Vaslui, blocați la ambasadă de pandemia COVID-19

Muncitorii indieni care urmau să lucreze în Vaslui, blocați la ambasadă de pandemia COVID-19

Pandemia de coronavirus a blocat aducerea în județul Vaslui a unor muncitori din India, pentru a lucra la drumul strategic. Procedua a fost sistată în faza interviului la Ambasada României în India, însă constructorii de la nivel local nu au renunțat la această idee. Pentru un constructor străin calificat salariul net va fi de 1.000 dolari/lună, în timp ce un muncitor necalificat va încasa 600 de dolari/lună.

”Este greu cu forța de muncă, dar țin legătura cu alți parteneri din țară și această este o problemă în toată țara. Am încercat să aducem muncitori indieni, însă procedura s-a blocat din cauza pandemiei de coronavirus. Nu am renunțat la această idee și, în raport de cum vor decurge lucrurile, vom aduce acești muncitori străini. Totul este într-o dinamică la nivel mondial și nu ne putem pronunța despre data când vom aduce acești muncitori”, a spus Eduard Popica, administratorul unei firme de construcții din județul Vaslui.

Vestea bună este că o parte din vasluienii care au revenit în țară din cauza pendemiei de COVID-19 vor să se angajeze.

”S-a schimbat situația față de acum trei sau patru luni. Au început să apară și la noi cererile de angajare. Avem în continuare nevoie de muncitori calificați și necalificați”, a mai spus Eduard Popica.

La sârșitul lunii februarie 2020 a început lucrul la lotul 2 al drumului strategic. De asemenea, din data de 2 martie 2020 au debutat lucrările la lotul 1 al drumului strategic. Proiectul drumului strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei. Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional 2014-2020. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*