Home » Administratie » Primăria Vaslui a acordat Spitalului Județean peste un milion de lei pentru achiziția de echipamente medicale

Primăria Vaslui a acordat Spitalului Județean peste un milion de lei pentru achiziția de echipamente medicale

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui continuă să sprijine cu fonduri financiare importante Spitalul Județean de Urgență. În această săptămână, aleșii locali vor aproba un ajutor financiar de 400.000 de lei în vederea achiziționării de echipamente urologice. În luna martie 2020, municipalitatea a mai acordat un ajutor de 200.000 de lei pentru susținerea luptei împotriva COVID-19. În februarie 2020, s-au mai virat spitalului 500.000 de lei  pentru realizarea de investiții.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba alocarea sumei de 400.000 de lei Spitalului Județean de Urgență (SJU), în vederea achiziționării de echipamente urologice. Banii vor fi direcționeați pentru următoarele achiziții de echipamente medicale: un set rezectoscop mono și bipolar, un set cistoscop, un set uretrotom, un ureterorenoscop, un litotritor, un nefroscop și accesoriile necesare.

Această solicitare survine în contextul în care aparatura actuală este uzată atât din punct de vedere moral, dar și din punct de vedere material. Se dorește achiziționarea unor echipamente care ar permite pacienților să se opereze la Spitalul Județean Vaslui, evitându-se deplasarea în alte județe, programările necesitând astfel un timp mai scurt și costuri mult reduse pentru pacienți”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În ultimele luni, autoritățile locale de la nivelul municipiului Vaslui au mai făcut și alte alocări de bani pentru unitatea de sănătate. În cursul lunii martie 2020, CL Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară un ajutor de urgență pentru SJU. Astfel, s-a probat alocarea sumei de 200.000 de lei în vederea achiziționării a două containere pentru instalarea echipamentului şi subansamblurilor sale necesare pentru diagonosticare,  în contextul pandemiei cu noul coronavirus COVID-19.

Reamintim că în cursul lunii februarie 2020, CL Vaslui a aprobat un ajutor financiar în valoare de 500.000 de lei pentru SJU. Banii au fost alocați pentru realizarea de investiții, reparații, reabilitări în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale prestate populației. Datorită uzurii morale a echipamentelor aflate în dotarea SJU Vaslui, se impune înlocuirea acestora cu aparatură modernă, performantă care prezintă numeroase avantaje față de aparatura existentă la această dată.

Începând din anul 2014, CL Vaslui și SJU s-au asociat în vederea efectuării de investiții la imobilele în care unitatea de sănătate își desfășoară activitatea.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: