Home » Local » 400.000 de lei pentru serviciul urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

400.000 de lei pentru serviciul urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Persoanele care suferă de dureri din cauza calculilor renali (pietre în rinichi sau în ureter) sau care au alte suferințe ale ureterului sau rinichilor, se vor putea trata la Spitalul Județean de Urgență  Vaslui.

Pacienții din Vaslui cu suferințe ale ureterului sau rinichilor nu vor mai fi nevoiți să se interneze în spitalele din alte județe, ci se vor putea trata Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. În acest sens conducerea SJU Vaslui a solicitat, acum câteva zile, autorităților locale să susțină financiar achiziționarea următoarelor echipamente pentru serviciul urologie: un set rezectoscop mono și bipolar, un set cistoscop, un set uretronom, un ureterorenoscop, un litotritor, un nefroscop și accesoriile celor enumerate.

”Această solicitare survine în contextul în care aparatura acuală este uzată. Se dorește achiziționarea unor echipamente care ar permite pacienților să se opereze la SJU Vaslui, evitându-se deplasarea în alte județe, programările necesitând astfel timp mai scurt și costuri mai reduse pentru pacienți”, se arată în nota de fundamentare formulată de SJU Vaslui

Autoritățile locale au răspuns prompt solicitării SJU Vaslui și vor aproba, în ședința din 28 mai, alocarea sumei de  400.000 de lei pentru achiziționarea de echipamente urologice.

Cadrul legal

”Autoritățile administrației publice locale pot participa la finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv cheltuieli de personal stabilite în condițiile legii, bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale furnizorilor de servicii medicale, aflați în subordinea altor autorități ale administrației publice locale, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele proprii”, se arată în raportul  la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 400.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Vaslui în vederea de achiziționării de echipamente urologice. (Cristian DIMA)

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: