Home » Invatamant » Peste 4.000 de elevi din municipiul Vaslui își vor primi bursele și pe perioada suspendării cursurilor

Peste 4.000 de elevi din municipiul Vaslui își vor primi bursele și pe perioada suspendării cursurilor

de Dănuț CIOBANU 

Elevii unităților de învățământ preuniversitar de stat (primar, gimnazial, liceal) din municipiul Vaslui își vor primi bursele școlare și pe perioada întreruperii cursurilor. Pentru anul școlar 2019-2020,  CL Vaslui a aprobat un număr de 4.144 burse (de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social). Este vorba despre 59 burse de performanță; 3.084 burse de merit; 228 burse de studiu; 773burse de ajutor social.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba acordarea burselor aferente anului școlar 2019-2020 pe perioada de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în contextul situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului. În contextul pandemiei de COVID-19, s-a hotărât suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ, începând din data de 11 martie 2020 și până la data de 12 iunie 2020, data încheierii anului școlar. Potrivit precizărilor făcute de Ministerul Educației, referitoare la acordarea burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, perioada de suspendare a cursurilor nu reprezintă vacanță școlară.

”Consider necesară și oportună promovarea proiectului de hotărâre privind aprobarea acordării burselor pe perioada de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Vaslui, în contextul situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS – COV – 2”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Pentru anul școlar 2019-2020, CL Vaslui a aprobat un număr de 4.144 burse (de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social), pentru elevii din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal), din care: 59 burse de performanță; 3.084 burse de merit; 228 burse de studiu; 773burse de ajutor social.

Cuantumul burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal) este următorul: bursa de performanță este de 350lei/lună; bursa de merit este de 80 lei/lună; bursa de studiu este de 70 lei/lună; bursa de ajutor social este de 60 lei/lună.

Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Vaslui aferent anului 2018. Bursele se acordă elevilor înscriși în clasele I-XII, la cursurile de zi ale anului școlar curent, într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Vaslui. Primesc burse elevii care au media la purtare 10/calificativul ”FB” în semestrul pentru care se acordă bursa și care îndeplinesc criteriile prevăzute în regulament, indiferent de domiciliul sau reședința acestora. Bursele se plătesc lunar în limita fondurilor aprobate cu această destinație pe perioada cursurilor școlare, nefind inclusă vacanța de vară.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*