Home » Administratie » Un asistent medical, primul donator de plasmă din județ, fără ca CTS Bârlad să folosească noul aparat de plasmafereza

Un asistent medical, primul donator de plasmă din județ, fără ca CTS Bârlad să folosească noul aparat de plasmafereza

Un asistent medical vindecat de COVID-19 este primul donator de plasmă din județul nostru, recoltarea la Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad făcându-se, însă, fără folosirea noului aparat de plasmafereză, donat în urmă cu aproape două săptămâni de o firmă de distribuție de aparatură medicală din București. Tânărul a lansat un apel pe o rețea de socializare la toți cei care s-au vindecat de coronavirus să facă donații de plasmă:” Prin gestul vostru puteti salva o viață!”.

Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad a înregistrat o premieră, recoltând sânge pentru prelevarea ulterioară a plasmei care să fie folosită la tratarea pacienților depistați cu virusul SARS-CoV-2. Donatorul este un asistent medical de la o clinică privată din municipiul Vaslui, care s-a vindecat de COVID-19 în urmă cu două săptămâni. Surpriza pentru tânăr a fost, însă, că reprezentanții centrului județean de transfuzii nu au folosit noul aparat de plasmafereză recent primit ca donație de la o firmă din București care distribuie astfel de aparatură în România.

Astăzi (n.red-luni), am fost la centrul de donare din Bârlad și am donat sânge, din care se va separa ulterior plasmă. Din păcate, nu s-a putut recolta plasmă direct prin aparatul de plasmafereza, din motive tehnice, nu am avut o venă destul de groasă pentru recoltare, așa că am donat sânge integral și plasma se va separa ulterior”, scrie pe pagina sa de socializare Andrei Sârca.

Tânărul va reveni la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad peste două luni pentru a dona din nou sânge, făcând apel și la alți pacienți vindecați de COVID-19 să-i urmeze gestul: ”Voi veni iarăși sa donez! Vă invit pe toti care ați avut șansa să vă vindecati de COVD19 sa treceți pe la centru de transfuzii. Prin gestul vostru puteți salva o viață!”. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*