Home » Administratie » Pista de alergare, din incinta stadionului municipal Vaslui, va fi reabilitată

Pista de alergare, din incinta stadionului municipal Vaslui, va fi reabilitată

Proiectul de hotărâre privind reabilitarea pistei de alergare va fi supus analizei și aprobării Consiliului Local Vaslui, în ședința de mâine, 28 mai.

În Vaslui nu există un spațiu cu destinație de pistă de alergare care să ofere condiții optime pentru antrenamente și competiții. Singurul spațiu ar fi pista de atletism din incinta stadionului municipal Vaslui, dar aceasta e află  într-o stare avansată de degradare, având multe denivelări și crăpături.

Coform raportului întocmit de Direcția de Investiții din cadrul Primăriei Vaslui, pista de atletism va fi refăcută de la zero. Se vor demonta bordurile existente, se va elimina stratul de zgură de pe toată suprafața pistei și se va disloca, pe o grosime de 20 de centimetri, stratul de pământ de pe toată suprafața pistei. Apoi se va așterne un nou strat de argilă și se va compacta, pe urmă se va așterne un strat de balast și se va compacta până se va atinge grosimea finală a stratului de 10 centimetri, după care se va așterne un strat de piatră spartă și se va compacta până se va atinge grosime finală.

Odată cu stratul de balast și piatră spartă se realizează sistemul de preluare ape pluviale pe interiorul pistei de alergare. Se vor monta de borduri pe exteriorul pistei, se va turna strat continuu de asfalt BA8 cu granulă fină – 8 cm grosime, iar la final se va realiza execuția stratului finit de suprafață din cauciuc legat cu poliuretan – tip tartan.

Pentru utilizarea pistei de alergare se va utiliza iluminatul de întreținere al nocturnei înlocuindu-se proiectoarele existente cu proiectoare LED 1000W/125000lm câte unul pentru fiecare turn.

Reabilitarea pistei de alergat este cuprinsă în ”Programul de investiții publice pe anul 2020”, valoarea investiției fiind de 1.535.647,67 lei (cu TVA). (Cristian DIMA)

About Cristian Dima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*