Home » Administratie » Primăria Vaslui scoate la licitație mai multe utilaje destinate colectării deșeurilor

Primăria Vaslui scoate la licitație mai multe utilaje destinate colectării deșeurilor

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba închirierea prin licitaţie publică a unor utilaje, destinate colectării, compactării și tansportului de deșeuri. Utilajele au fost achiziționate în cadrul proiectului ”Creșterea capacităłii de management al deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Vaslui și Cahul — colectarea deșeurilor programul Vaslui – Cahul”.

Având în vedere finalizarea perioadei de implementare a acestui proiect, utilajele care au fost transmise în administrare către operatorul SC Financiar Urban SRL Pitești până la data de 2 aprilie 2020 au fost returnate municipiului Vaslui. Astfel, se impune ca aceste bunuri să fie valorificate prin organizarea unei licitații publice. În acest sens, a fost întocmită documentația de atribuire ce cuprinde caietul de sarcini, fișa de date a procedurii, contractul cadru de închiriere și formularele necesare participării la licitație.

Începând de duminică, 1 decembrie 2019, SC Financiar Urban SRL Pitești a preluat serviciile de salubritate din municipiul Vaslui. Pentru zona Vaslui (29 UAT-uri), operatorul de salubritate și-a deschis punct de lucru în suburbia Moara Greci.

Contractul de finanțare al proiectului “Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Solide – jude]ul Vaslui” a fost semnat în data de 14 aprilie 2011 și a beneficiat de o finanțare de aproximativ 40 milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013.  La finalizarea exercițiului bugetar europen 2007-2013, lucrările nefinalizate din cadrul proiectului și plățile pentru obiectivele de investiții realizate au fost fazate pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*