Home » Local » Grădina Zoologică din Bârlad se pregătește de vizitatori. Animalele au fost răsfățatele stării de urgență

Grădina Zoologică din Bârlad se pregătește de vizitatori. Animalele au fost răsfățatele stării de urgență

În toată perioada stării de urgență și alertă, personalul Grădinii Zoologice Bârlad și-a desfășurat activitatea în condiții normale și, în prezent, se așteaptă măsurile autorităților în ceea ce privește posibilitatea vizitării acestor puncte de atracție. Adrian Cărăbăț, directorul Grăzinii Zoologice din Bârlad, a spus că, dacă pentru majoritatea populației starea de alertă a fost o perioada de inactivitate, pentru lucrătorii grădinii activitatea nu s-a întrerupt.

”Pe noi nu ne-a afectat foarte mult această perioadă. Am avut răgazul necesar să ne aplecăm asupra unor amănunte în ceea ce privește diferite reparații, vopsitorii, întreținerea adăposturilor pentru animale etc. În ceea ce privește vizitatorii, noi îi așteptăm deoarece de fapt și de drept acesta este obiectul muncii noastre. În acest moment este o perioadă de incertitudine, în ceea ce privește vizitarea grădinilor zoologice și modalitățile în care ar trebui luate măsuri pentru ca să fie vizitate”, a precizat Adrian Cărăbăț.

În acest sens, personalul grădinii zoologice lucrează la implementarea unor măsuri, astfel încât vizitatorii să fie protejați atunci când fac vizite.

”Facem totul de așa manieră astfel încât să trasăm unele culoare pentru ca vizitatorii care intră să nu se întâlnească cu cei care părăsesc grădina. Pentru animale a fost o perioada de refacere, de repaos total, pentru că într-adevăr au beneficiat de liniște. În mod firesc, înainte acest lucru se întâmpla o dată pe săptămână, în ziua de luni. Ne lipsesc râsetele copiilor și animația creată de cei care ne vizitau. Am mai făcut dezinfecții, tratamente la animale pentru a le menține în formă, ne-am desfășurat activitatea zilnic ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a mai spus directorul Cărăbăț.

În anii trecuți, în preajma zilei de 1 Iunie, la fiecare sfârșit de sâptămână grădina zoologic era vizitate de 1.700 – 2.000 de persoane. În noile condiții provocate de pandemia de coronavirus, este de așteptat ca zilele de sâmbătă și duminică să fie scoase din programul de vizită pentru a fi evitată aglomerația.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: