Home » Administratie » Buzatu: ”A început o epurare masivă, ilegală, a salariaților din ministere, cu zeci de ani vechime, pentru ca PNL să își pună în loc lipitorii de afișe”

Buzatu: ”A început o epurare masivă, ilegală, a salariaților din ministere, cu zeci de ani vechime, pentru ca PNL să își pună în loc lipitorii de afișe”

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a lansat un atac dur la adresa actualei guvernări pe care o acuză de concedierea ilegală a sute de angajați din ministere, oameni cu vechime și experiență pe care, în opinia sa, toate guvernările de până acum ”i-au găsit și lăsat acolo”. Toate aceste ”epurări masive”, crede liderul PSD Vaslui, se fac pentru ca PNL să-și impună în loc ”lipitorii de afișe”, în timp ce, susține Buzatu, parlamentul doarme, iar sindicatele așteaptă ”pitite și cu masca la gură poate poate se întâmplă vreo minune”.

Actuala guvernare este acuzată de unul dintre cele mai vechi și puternice voci din PSD că a început, în mod ilegal, epurările politice la nivel de ministere. Printre miniștrii nominalizați de către Dumitru Buzatu este ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan: ”Actualul guvern a început o epurare masivă a salariaților din ministere și înlocuirea lor într-un mod absolut ilegal, transmițându-le preavizele în zilele legale libere, cum ar fi duminica, și anunțându-i că nu mai au loc de muncă. Este vorba despre salariați cu o vastă experiență profesională, cu zeci de ani de activitate în ministere și pe care i-a găsit și lăsat acolo orice guvernare de până acum. Spre exemplu, s-a găsit acum domnul Grindă (n.red.-Ion Ștefan), sub diverse pretexte, să-i concedieze”.

Liderul PSD Vaslui a explicat și cum se fac aceste concedieri și, mai ales, cu ce scop: ”Au schimbat denumirea ministerelor sub pretextul reformării guvernului. De fapt, motivul adevărat a fost intenția lor ascunsă de a da afară pe vechii angajați pentru a-i putea înlocui cu clientela PNL, lipitorii de afișe”.
Dumitru Buzatu își atacă inclusiv colegii de partid din parlament, precum și pe cei din sindicate, pe motiv că nu iau nicio poziție legat de aceste concedieri din ministere: ”PNL profită de faptul că parlamentul doarme pentru că altfel această instituție ar fi sărit în apărarea angajaților. Nici sindicatele, în special cele din administrația publică, care s-au remarcat în trecut printr-un activism deosebit, nu sar acum în ajutorul angajaților, ci așteaptă, pitiți și cu masca la gură, poate poate se întâmplă vreo minune”. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*