Home » Administratie » Dumitru Buzatu: ”Sunt necesare investiții pentru promovarea turismului local”

Dumitru Buzatu: ”Sunt necesare investiții pentru promovarea turismului local”

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, salută încheierea Protocolului de colaborare cu ”Asociația Călător prin România”, privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui.

”Această asociație s-a oferit să promoveze punctele de interes turistic și cultural din județul Vaslui, fără a cere bani în schmib. Eu cred că se merită să și plătești pentru punctele de interes, cu atât mai mult trebuie să răspunzi celor care se oferă să facă gratuit acest lucru. Este nevoie ca aceste puncte să fie promovate, iar dincolo de promovare trebuie refăcută infrastructura rutieră, trebuie puse semnalizări, tipărite materiale promoționale”, a precizat Dumitru Buzatu.

Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui; completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/); cooperării în vederea organizării unor evenimente care promovează conservarea tradițiilor și culturii naționale sau locale, stabilite de comun acord cu partenerul etc.

”În contextul în care la nivel național sunt județe cu un statut turistic consacrat și atrag un număr mare de turiști, județele lipsite de o rețea consistentă de obiective turistice trebuie să le promoveze pe cele care sunt. Printr-o strategie trebuie găsite acele modalități de a lega între ele aceste puncte de interes și a le aduce la cunoștința celor care doresc să viziteze județul”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Asociația ”Călător prin România” este o organizație non-guvernamentală din domeniul cultural-turistic care lucrează pentru a prezenta România, atât turiștilor interni, cât și celor străini din punct de vedere al gastronomiei, al portului popular și al obiectivelor turistice.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*