Home » Administratie » Țigări și alcool de contrabandă, în valoare de 1,4 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră vasluieni în două autocare

Țigări și alcool de contrabandă, în valoare de 1,4 milioane de lei, descoperite de polițiștii de frontieră vasluieni în două autocare

Nu mai puțin de 52.469 pachete cu ţigări de diferite mărci, 1.230 kilograme de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, toate de contrabandă, au fost descoperite ascunse în două autocare pe care l-au percheziționat polițiștii de frontieră în Huși și într-o parcare din Rîșești. Întreaga marfă, în valoare de aproape 1,4 milioane de lei și care urma să ajungă în Paris pentru a fi vândută pe piața neagră, a fost confiscată, iar pe numele șoferului de 33 de ani și altor patru indivizi, toți cu cetățenie română și Republica Moldova, a fost întocmit dosar penal contrabandă.

Polițiștii de frontieră vasluieni au dat o adevărată lovitură traficanților de țigări, alcool și, mai nou, de esențe aromatice pentru narghilea, după ce au reușit să ”deturneze” un transport de marfă de contrabandă în valoare de aproape de 1.359.100 lei. În fapt, cei care veghează la frontiera de est a României au mers la pont, organizând şi desfășurând o acţiune punctuală pentru prevenirea şi combaterea contrabandei în zona de responsabilitate într-un dosar penal pe care îl aveau deja lucru. Astfel, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe sensul de intrare în ţară din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, o autoutilitară înmatriculată în Republica Moldova care era monitorizare. Într-o parcare de pe raza localităţii de frontieră Râşeşti, mașina a oprit, iar din aceasta au fost descărcate mai multe colete şi încărcate în remorca unui autocar înmatriculat în România, staţionat acolo. Ulterior, autocarul, condus un tânăr de 33 de ani, a fost oprit la intrarea în municipiul Huşi şi condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui pentru efectuarea unui control amănunţit. În urma verificărilor amănunţite efectuate asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în coletele transportate, ascunse şi nedeclarate, 25.999 pachete de ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ, polițiștii de frontieră, însoţiţi de șoferul autocarului, s-au deplasat în aceeaşi parcare din localitatea Râşeşti, unde a fost identificat un alt autocar staţionat. În urma controlului efectuat, în acesta au mai fost descoperite, în coletele transportate, 26.470 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova. Cu privire la cele constatate, șoferul a declarat că bunurile de contrabandă îi aparţin şi că urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Paris”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

 

Polițiștii de frontieră au dispus reținerea bunurilor de contrabandă descoperite, în valoare totală de 1.359.100 lei, precum şi indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a celor două autocare şi remorcii, în valoare totală de 488.640 lei. Șoferul autocarului şi alți patru bărbaţi de cetăţenie română şi Republica Moldova sunt cercetați penal pentru infracţiunea de contrabandă.
Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*