Home » Local » Ana Rinder: 95% din intervențiile în domeniul urologic vor fi făcute la Spitalul de Urgență Vaslui

Ana Rinder: 95% din intervențiile în domeniul urologic vor fi făcute la Spitalul de Urgență Vaslui

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui susține că în urma achizițiilor de aparatură modernă care vor fi făcute în perioada imediat următoare, 95% din intervențiile din domeniul urologic vor fi realizate la Vaslui. La ultima ședință ordinară a Consiliului Local (CL) Vaslui, aleșii locali au aprobat în unanimitate acordarea sumei de 400.000 de lei Spitalului de Urgență, în vederea achiziționării de echipamente urologice.

”Aceste aparate sunt foarte necesare pentru chirurgia modernă a aparatului urinar și e mare nevoie în spitalul nostru Un procent de 95% din intervențiile în domeniul urologic pot fi realizate cu ajutorul acestor aparate la Vaslui. După achiziționarea echipamentelor, voi veni cu un raport în fața CL Vaslui pentru a prezenta modul în care au fost cheltuiți banii. Îi mulțumesc domnului primar că a răspuns pozitiv solicitărilor noastre, găsind resursele necesare pentru aceste alocări de fonduri”, a precizat Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

Banii acordați de autoritățile locale vor fi direcționați pentru următoarele achiziții de echipamente urologice: un set rezectoscop mono și bipolar, un set cistoscop, un set uretrotom, un ureterorenoscop, un litotritor, un nefroscop și accesoriile necesare.

Această solicitare survine în contextul în care aparatura actuală este uzată atât din punct de vedere moral, dar și din punct de vedere material. Se dorește achiziționarea unor echipamente care ar permite pacienților să se opereze la Spitalul Județean Vaslui, evitându-se deplasarea în alte județe, programările necesitând astfel un timp mai scurt și costuri mult reduse pentru pacienți”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: