Home » Administratie » Veste mare pentru locuitorii județului Vaslui. Astăzi începe lucrul la tronsonul 3 al drumului strategic

Veste mare pentru locuitorii județului Vaslui. Astăzi începe lucrul la tronsonul 3 al drumului strategic

de Dănuț CIOBANU 

Astăzi, la ora 11.00, în cadrul unei întâlniri care va fi organizată în localitatea Codăești, va fi predat constructorului amplasamentul lotului 3 din drumul strategic. Practic, Consiliul Județean Vaslui va emite ordinul de începere a lucrului, iar constructorul va demara execuția. La această dată, pe primele două tronsoane ale drumului strategic au fost asfaltate unele porțiuni de drum.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că documentația aferentă proiectului lotului 3 a primit avizul Agenției de Dezvoltare Regională Nord  Est și, în consecință va demara implementarea investiției.

”Am avut o serie de discuții cu firma de construcții care a câștigat licitația, cu privire la tronsonul 3 al drumului strategic. Vom emite ordinul de începere a lucrului și de mâine (astăzi n.r.) va debuta execuția lotului 3”, a spus Ciprian Trifan.

Reamintim că, la finalul lunii februarie 2020, conducerea județului a lansat un avertisment grupului de firme care urmează să execute tronsonul 3 al drumului strategic că, dacă nu va recupera întârzierile, contractul de execuție va fi reziliat. Singura cerință a autorităților jduețene a fost ca lucrările se fie realizate la timp și de calitate, pentru ca fondurile europene alocate obiectivului să fie absorbite în totalitate.

La sârșitul lunii februarie 2020, a început lucrul la lotul 2 al drumului strategic din județul Vaslui. De asemenea, din data de 2 martie 2020 au debutat lucrările și la lotul 1 al drumului strategic.

În cursul lunii mai 2020, firmele de construcții care execută lucrările la drumul strategic din județul Vaslui au început turnarea covorului asfaltic. Pe lotul 1 al drumului strategic de la intersecția cu drumul european nr. 581 către localitatea Băcani s-au asfaltat 6,5 kilometri. De asemenea, pe lotul 2 al drumului s-au asfaltat 4,5 kilometri până în localitatea Bălteni.

Finanțare de 222 milioane de lei

Investiția la drumul strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei. Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

Investiția constă  în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri. Pentru operativitatea realizării drumului strategic, CJ Vaslui a scos la licitație la pachet proiectarea și execuția. Ofertele au fost depuse până în data de 19 iulie 2018, drumul strategic fiind scos la licitație pe trei loturi: Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, în data de 9 ianuarie 2019 au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*