Home » Administratie » Cinci traficanți de țigări și alcool, arestați în cazul contrabandei de 1,4 milioane de lei

Cinci traficanți de țigări și alcool, arestați în cazul contrabandei de 1,4 milioane de lei

Trei traficanți de țigări, alcool și esență aromatică pentru narghilea au fost arestați preventiv de Judecătoria Huși după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost implicați în acel transport de marfă de contrabandă în valoare de 1,4 milioane de lei care urma să ajungă pe piața neagră din Paris. Alți doi bărbați care făceau parte din aceeași rețea și care aduceau marfa din Republica Moldova vor sta în arest domiciliu în următoarea lună.

Marea lovitură dată de polițiștii de frontieră vasluieni unei rețele de trafic de țigări, alcool și esență aromatică pentru narghilea s-a lăsat cu cătușe. Astfel, trei din cei cinci membri ai rețelei care aducea marfa din Republica Moldova au ajuns după gratii, în urma unei decizii a Judecătoriei Huși, la propunerea organelor de anchetă, iar alți doi vor sta în arest la domiciliu.

Cei cinci bărbaţi au fost prezentați în fața instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huşi a admis propunerea procurorului de caz și a emis pentru trei dintre bărbații implicați mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru ceilalți doi suspecţi măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă similară”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni punctuale, bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei, constând în aproximativ 52.460 de pachete cu ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor descoperite, în valoare totală de 167.000 lei, precum şi indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a remorcii, în valoare de 7.350 lei. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: