Home » Administratie » Municipiul Vaslui va avea un bazin de înot modern și o bază sportivă la standarde europene

Municipiul Vaslui va avea un bazin de înot modern și o bază sportivă la standarde europene

Implementarea proiectelor privind construcția unui bazin de înot și polo și a unei baze sportive în municipiul Vaslui merg mai departe. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că, în acest moment, proiectele se află pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI).

”Avem la companie pe lista sinteză în diferite stadii de execuție două obiective: bazinul de înot și stadionul. Aceste proiecte merg mai departe”, a spus Vasile Pavăl.

Proiectul pentru viitorul bazin de înot se va realiza pe amplasamentul actualului ștrand, acolo unde este terenul necesar, acces, parcare și alte facilități.

„Ideea pentru un bazin de înot o avem de trei ani în urmă. Am luat legătura cu cei de la CNI și am solicitat construcția unui bazin pentru copii și adulți. Proiectul este de tipul celui care s-a realizat la Focșani. Fiind un proiect tip, detaliile acestuia sunt actualizate cu actualele cerințe. Am transferat deja la CNI terenul pe care se va realiza bazinul și toate cele necesare pentru implementarea proiectului”, a mai spus Vasile Pavăl.

Anul trecut, Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat predarea către CNI a terenului în vederea executării proiectului ”Construire bază sportivă TIP 1, Str. Hușului FN, municipiul Vaslui, județul Vaslui”. Terenul este în proprietatea municipiului Vaslui și are o suprafață de 14.318 metri pătrați.

Prin realizarea obiectivului vor fi construite si amenajate un teren sportiv de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 spectatori; un teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, ce va avea dimensiunea de 200 metri/40 metri; o clădire administrativă și vestiare; parcare autovehicule și autocar.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: