Home » Administratie » Destituiri la vârful Seminarului Teologic Huși, după arestarea fostului episcop Corneliu pentru că ar fi violat elevi ai liceului

Destituiri la vârful Seminarului Teologic Huși, după arestarea fostului episcop Corneliu pentru că ar fi violat elevi ai liceului

Episcopia Hușilor a decis eliberarea din funcție a directorului Seminarului Teologic din localitate, preotul Andrei Zăgan, precum și a doi oameni importanți din instituția de învățământ hușeană, respectiv pedagogul Gheorghe Vrabie și supraveghetorul Ștefan Șelaru. Măsura vine la scurt timp de la arestarea fostului episcop Corneliu Onilă pentru că ar fi violat foști elevi ai seminarului condus și supravegheat chiar de către cei trei preoți demiși.

Arestarea fostului episcop Corneliu face în continuare valuri în sânul bisericii ortodoxe din județul nostru. Trei preoți cu funcții în cadrul Seminarului Teologic ”Sfântul Ioan Gură de Aur” au rămas fără scaunele calde, după ce episcopul Ignatie le-a retras binecuvântarea. Este vorba de directorul Andrei Zăgan, pedagogul Gheorghe Vrabie și supraveghetorul Ștefan Șelaru. La conducerea instituției de învățământ a fost numită interimar profesoara de fizică Liliana Ţacu. Prin retragerea binecuvântării, fostul director Zegan nu mai are voie nici să predea la clasă în cadrul seminarului.
Schimbările vin pe fondul scandalului sexual care a avut legătură și cu seminarul teologic, în condițiile în care, se pare, fostul episcop și-ar fi racolat victime chiar din rândul elevilor. Atât fostul director cât și supraveghetorul și pedagogul demiși sunt suspectați că ar fi știut de abuzurile sexuale la care erau supuși de către Corneliu Onilă elevi ai seminarului. Însă, de fiecare dată, Andrei Zăgan a negat că astfel de fapte s-ar petrece în instituția pe care o conduce. Rămâne de văzut dacă cei trei preoți eliberați din funcție vor fi chemați ca martori în dosarul în care fostul episcop Corneliu Onilă este cercetat pentru viol și agresiune sexuală continuată. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: